Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Erdek'in en eski muhtarı Dağlı gazetemize konuştu

Erdek

Erdek'in en eski muhtarlarından Şaban Dağlı, Atatürk Mahallesinde muhtarlık görevini 22 yıl aralıksız olarak başarıyla sürdürdü.

Erdek'in en eski muhtarlarından Şaban Dağlı, Atatürk Mahallesinde muhtarlık görevini 22 yıl aralıksız olarak başarıyla sürdürdü.
1935 yılında Erdek'te doğduğunu söyleyen Şaban Dağlı (79) 27 yaşında seçildiği Atatürk Mahallesi Muhtarlık görevini Mart 1984 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerine kadar devam ettirdi
Muhtarlık görevine seçildiği 1962 tarihinden sonra girdiği diğer 3 seçimde de açık ara muhtar seçildiğini belirten Dağlı, 12 Eylül 1980 tarihinde askeri ihtilal olduğunda kendisinin o dönemde de muhtar olduğunu, Mart 1984 tarihinde mahalli idareler seçimlerinin yeniden yapılmasıyla birlikte çevresinden gelen tüm ısrarlara rağmen yeniden aday olmayıp gençlerin önünü açtığını belirtti.
1962 yılında seçildiği Atatürk Mahallesi Muhtarlık görevini yürütürken, mahalle sakinlerine daha iyi ulaşabilmek adına mahalle sınırları içinde bakkal dükkanı işletmeye başladığını ifade eden Dağlı, aynı zamanda zeytin müstahsilliği işini yaptığını bildirdi.
22 yıl yaptığı muhtarlık görevinden sonra ilçe halkına hizmete devam edebilmek için 1989 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde Erdek Belediye Meclisine Anavatan Partisi (ANAP) listesinden meclis üyesi olarak girdiğini dile getiren Dağlı, meclis üyeliğini 1994 yılındaki mahalli idareler seçimlerinde yeniden aday olmayıp siyasetten tamamen çekilerek çiftçilik işine ağırlık verdiğini açıkladı.
Bütün yöneticilerin başarılı olabilmeleri için üstlendikleri görevi yürütürken sorumluluk duygusu ile hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Dağlı, muhtarlığın bir meslekten öte yaşam biçimi olduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı